Довгоочікувана "Дюна" Дені Вільнева

3 вересня 2021
16 вересня у всеукраїнський прокат виходить найочікуваніша прем'єра цього року - "Дюна" канадця Дені Вільнева, що взявся за екранізацію фантастичної саги Френка Герберта.
Це історія про боротьбу могутніх кланів за володіння найціннішим ресурсом Всесвіту - так званою Пряністю. Її виробляють грізні гігантські хробаки на піщаній планеті Арракис, також відомій як Дюна, де панує жорсткий клімат.
За сюжетом імператор Всесвіту віддає Дюну під контроль герцогу Літо Атрейдесу. Його родині доведеться протистояти кровним ворогам Харконненам, яким раніше належала монополія на видобуток цінного ресурсу. Центральним персонажем фільму є син Атрейдеса - Пол, який стає духовним лідером місцевого населення. На чолі їх війська він планує не тільки повернути свій дім, але й трансформувати пустельну планету у квітучий сад.
Ролі в фільмі "Дюна" виконали Тімоті Шаламов, Оскар Айзек, Ребекка Фергюсон, Стеллан Скарсгард, Хав'єр Бардем, Зендея, Джейсон Момоа, Шарлотта Ремплінг та інші.
Раніше всі спроби перенести сюжет книги на екран або зупинялися на Препродакшн-стадії, або провалювалися в прокаті і не отримували теплого відгуку публіки. Серед режисерів, які намагалися підкорити "Дюну", були Девід Лін, Рідлі Скотт, Алехандро Ходоровський, Девід Лінч, Джон Харрісон і Грег Яйтантс.
Який фільм чекаєте найбільше?
2
13%
3
20%
4
27%
1
7%
4
27%
0
0%
1
7%
Всього проголосувало: 15
Материнский інстинкт
Дивіться з 04.04.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube