Український історичний фільм про козаків вже в кіно

12 жовтня 2020
На великі екрани кінотеатрів виходить нова українська історична кінострічка – "Фортеця Хаджибей".
Режисер-постановником виступив Костянтин Коновалов. Розробкою сценарію займались Євген Тимошенко, Костянтин Коновалов, за участі Мірзи Давітая.
В ролях: Олександр Соколов, Дерен Талу, Іраклій Маруашвілі, Катерина Шевченко, Олександр Половець, Юрдаер Окур, Олег Симоненко, Георгій Делієв, Дмитро Рибалевський.
Події історично-пригодницької стрічки "Фортеця Хаджибей" відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор'я, кінець XVIII сторіччя. Османська Порта та Задунайська Січ ведуть боротьбу з Росією за Північне Причорномор’я. Тримається остання фортеця – Хаджибей. У розпал війни козак Андрій отримує особливу місію – він повинен доправити важливе повідомлення у Стамбул. Допомогти хлопцю мав комендант фортеці Хаджибей, однак незадовго до приїзду козака він потрапив у полон. Андрій вирішує об'єднати зусилля з донькою чоловіка Фатімою та визволити його. Для цього головні герої розробляють відчайдушний та небезпечний план.
Зйомки фільму "Фортеця Хаджибей" відбувались на натурному майданчику та в павільйонах Одеської кіностудії, у Білгород-Дністровській фортеці, на березі Чорного моря та на річці Дунай.
Широкий показ національного фільму за кордоном - це унікальний випадок в історії нашого кіно. Вперше українську кінострічку "Фортеця Хаджибей" покажуть у турецькому прокаті.
Який фільм чекаєте найбільше?
2
13%
3
20%
4
27%
1
7%
4
27%
0
0%
1
7%
Всього проголосувало: 15
Ти мене любиш?
Дивіться з 30.05.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube