Масштабна костюмована драма в кіно

15 січня 2020
У кінотеатрах країни стартує показ романтично-фентезійного фільму “Віддана” за мотивами роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія". Книга у 2014 році стала переможницею всеукраїнської премії Книга року, володарем особливої нагороди Форуму видавців у Львові та премії ЛітАкцент року, а також всеукраїнським бестселером.
За сюжетом доктор Ангер втрачає в пожежі дружину, але йому вдається врятувати двох дівчаток — рідну доньку Аделю і доньку домашньої прислуги Стефанію. Убитий горем доктор вирішує виростити їх разом. Історія продовжується через 25 років. Дівчата виросли, але залишилися нерозлучні. Аделя вийшла заміж, а Стефа господарює і всю свою пристрасть тамує в кулінарії. Дівчата досі не можуть відповісти собі на питання, хто ж вони: сестри або подруги, або служниця і господиня.
Стараннями режисера картини Христини Сиволап глядачів закрутить калейдоскоп любові та ревнощів, подвійні смисли та таємниці, а грань між реальністю і вигадкою розсіється, як дим. Уяву захоплять прекрасне вбрання, вишукані страви традиційної галицької кухні, прогулянки дивними місцями… і, нарешті, відповідь на питання, де ж все-таки ілюзія, а де справжнє життя. Головні ролі у фільмі виконали Маріанна Янушевич, Олеся Романова, Роман Луцький, Олександр Кобзар, Ада Роговцева, Катерина Кухар, Ірма Вітовська та інші.
Композитором фільму "Віддана" є відомий український музикант Євген Філатов (The Maneken), який спеціально для цієї стрічки зробив нове аранжування першого саундтреку пісні "Човен" львівського гурту "Один в каное". Другий саундтрек для фільму – це пісня "Вільна", яку в дуеті виконали співачка Тіна Кароль та фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна. Текст пісні написала українська реперка Alyona Alyona.
Який фільм чекаєте найбільше?
2
13%
3
20%
4
27%
1
7%
4
27%
0
0%
1
7%
Всього проголосувало: 15
Повстання Штатів
Дивіться з 11.04.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube