20 років по тому: стара "Матриця" у новому форматі

31 жовтня 2019
Научно-фантастичний бойовик "Матриця", що став класикою світового кінематографа, 7 листопада виходить у повторний прокат в сучасному цифровому форматі 4К на честь 20-річчя від дня прем'єри.
За сюжетом хакер Нео, який відчуває скептицизм щодо істинної природи реальності, знайомиться з красунею Трініті та її шефом - дзен-хакером Морфеусом, який запрошує Нео здійснити подорож, відкриваючи розум. Нео дізнається, що світ, де він раніше існував - лише комп'ютерна віртуальна реальність, керована машиною зі штучним інтелектом. Ці машини тримають всіх людей у стані постійної галюцинації, щоб харчуватися їх життєвою енергією, і тільки невелика кількість обраних вирвалася з-під цього впливу. Нео стає на бік правди і боротьби проти Штучного інтелекту, адже Морфіус та інші впевнені, що він і є той самий месія, який, згідно з легендою, одного разу з'явиться і врятує людство від поневолення.
Головні ролі в стрічці виконали Кіану Рівз, Лоуренс Фішберн, Керрі-Енн Мосс, Хьюго Вівінг, Глорія Фостер, Джо Пантоліано, Маркус Чонг, Джуліан Араханга, Метт Доран, Белінда Макклорі, Ентоні Рей Паркер, Пол Годдар, Роберт Тейлор, Девід Астон, Марк Грей і Ада Никодим.
Свого часу перша "Матриця" зібрала в світовому прокаті більше 460 мільйонів доларів, отримала чотири статуетки "Оскар" і поклала початок культової франшизи, в яку увійшли не тільки 3 фільми, але й комікси, комп'ютерні ігри та аніме.
Який фільм чекаєте найбільше?
2
13%
3
20%
4
27%
1
7%
4
27%
0
0%
1
7%
Всього проголосувало: 15
Манкімкен
Дивіться з 18.04.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube