Вирушай за "Східним експресом"

6 листопада 2017


Сучасна екранізація класичного детектива Агати Крісті виходить в українському прокаті. Деякі з екранізацій виявляються настільки вдалими (у свідомості як шанувальників літературного першоджерела, так і більш широких кіл кіноманів), що будь-яке інше кінематографічне посягання на текст сприймається як майже блюзнірська зухвалість. Очевидно, Кеннет Брана не відносить до таких картин улюблений глядачами і критиками фільм 1974-го року "Вбивство у "Східному експресі"" Сідні Люмета за однойменним романом Агати Крісті, прикрашений талантами зірок європейського та американського кіно.

Для власної адаптації Брану також вдалося зібрати вражаючий акторський склад, питання ж про його порівняння з попереднім може стати джерелом бурхливих баталій між адептами старого і нового. Зауважимо, що Мішель Пфайффер змінила Лорен Беколл, Пенелопа Крус - Інгрід Бергман, Джонні Депп - Річарда Відмарка, а місце Майкла Йорка посів наш співвітчизник Сергій Полунін. У версії Люмета прославленого бельгійського детектива Еркюля Пуаро зіграв Альберт Фінні, у новому фільмі його втілив сам Кеннет Брана, прикрашений вусами, які ретрогради порадили б приберегти для ролі Будьонного.

Сюжет картини "Вбивство у "Східному експресі"" відтворює літературний зразок - у фешенебельному пасажирському поїзді, що застряг у сніговому заметі серед полів Югославії, відбувається вбивство. Пуаро, на нещастя для невідомого лиходія, який опинився серед пасажирів, на прохання власника експресу проводить розслідування.
Який фільм чекаєте найбільше?
18
16%
10
9%
4
4%
4
4%
6
5%
7
6%
30
27%
14
13%
10
9%
7
6%
Всього проголосувало: 110
Суперники
Дивіться з 02.05.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube