Орки і люди: на екранах фільм "Warcraft: Початок"

7 червня 2016

У прокат виходить епічне фентезі "Warcraft: Початок" — екранізація без перебільшення культової комп'ютерної гри. Про те, що Blizzard Entertainment хоче побачити битви Альянсу і Орди на великому екрані, вперше заговорили десять років тому. Режисером "Warcraft: Початок" у результаті став Данкан Джонс, автор "Місяця 2112" і "Початкового коду", за сумісництвом син Девіда Боуї. Він став третім режисером, обраним на проект після Уве Болла і Сема Реймі, і першим, хто довів його до кінця. Джонс сам фанат гри, кому, як не йому, було братися за матеріалізацію настільки розгалуженого всесвіту. Разом з ним над сценарієм працював не чужий для Blizzard Кріс Метц - гейм-дизайнер та ігровий візіонер.

В основу "Warcraft: Початок" лягла історія всесвіту Warcraft, та її постійне протистояння між добром і злом. Всі дії кінострічки відбуваються на різних локаціях, які є в грі World of Warcraft. У фільмі глядач дізнається, як саме відбувалася перша зустріч людей і орків. Ось уже багато століть стіни Штормграда і магія захищали людей від напастей. Але давнє зло, яке кілька тисячоліть тому було подолано, змогло прокинутися і повстати.

Режисери в деталях представили всі події Першої Війни, коли Орда почала своє вторгнення в Східні королівства і повністю розорила Штормград. Також творці фільму намагалися висвітлювати всі події не тільки "з одного боку". Вони хотіли приділити належну увагу обом расам, не розподіляючи на героїв і лиходіїв. Таким чином, доля Азерота змінитися назавжди.

У кінострічці знялися Тревіс Фіммел, Тобі Кеббелл, Паула Паттон, Домінік Купер, Бен Фостер, Роберт Казінскі, Кленсі Браун, Рут Негг, Деніел Кадмор, Бен Шнетцер та інші актори.  Додаткова інформація по фільму – за посиланням.

Провідні кінокритики досить несподівано оцінили фільм. Експерт The Hollywood Reporter назвала фільм драматичним і технічним, а критик CraveOnline охарактеризував стрічку як недосконалу, але приємну пригоду.

"Warcraft: Початок" можна сміливо назвати однією з найбільш обговорюваних прем'єр року. Не варто очікувати однозначного глядацького ставлення до кінострічки. Тому йдіть у кіно і складайте власну думку разом з кінотеатром Супутник.

Який фільм чекаєте найбільше?
14
17%
6
7%
4
5%
3
4%
5
6%
6
7%
23
28%
11
13%
7
8%
4
5%
Всього проголосувало: 83
Нікчемний я 4
Дивіться з 04.07.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube